”Demersul a pornit ca să ajute mai ales industria legitimă de presă, producție de știri, investigații, jurnalism. Pentru corecta informare (nu relaxare) a publicului”, explică Dragoș Stanca de ce crede că e util ca Guvernul să ajute presa, după modelul a zeci de țări în această perioadă.

El spune că, pentru ziare și siteuri, deja există angajamentul membrilor BRAT ca suma să fie limitată. 

Limita înseamnă că, indiferent de audiență sau de tiraj, niciun titlu nu ar putea lua mai mult de câteva zeci de mii de euro pe lună, vreme de patru luni, ceea ce, la publicațiile mari, cu zeci sau sute de angajați, reprezintă o mică parte a cheltuielilor.

În schimb, televiziunile nu s-au decis dacă nu vor să ia bani fără un plafon, ceea ce le-ar duce la sute de mii de euro sau chiar, în cazul stațiilor mari, la milioane de euro pe lună, ceea ce Stanca avertizează că nu ar mai fi ”salvarea unor domenii și funcțiuni strategice pentru stat și democrație”, ci ”conservarea profitului sau a cifrelor anuale”.

Conform proiectului Ordonanței de Urgență, din care Libertatea a citat ieri, aproape 70% din sumă ar urma să fie luată de televiziuni și radiouri.

 
 

Urmărește-ne pe Google News