Inedita metodă, despre care se spune că ar fi fost patentată de infractorii care-şi fac veacul prin zona Moldovei, a primit de la oamenii legii un nume sugestiv: “Nenea, mă bate!”.
Şi e normal să fie aşa atâta vreme cât întregul scenariu gândit şi pus în practică de hoţi se bazează pe o scenetă jucată cu măiestrie de nişte ţânci care nu au mai mult de 8-10 ani!
În fapt, hoţul “bătrân” – care lasă impresia unui tată nervos – îşi păruieşte zdravăn odrasla în mijlocul străzii, sub ochii trecătorilor de la care bandiţii aşteaptă o reacţie.
Scatoalcele încasate de puşti peste ceafă nu sunt atât de puternice pe cât s-ar putea crede judecând după strigătele sale disperate de ajutor şi după circul pe care-l face în văzul lumii.
De fapt, micul bandit atât aşteaptă ca să-şi intre în rol: intervenţia unui om milos care, fără să ştie, îi va deveni victimă sigură.

Metoda a plecat la «export»

În momentul în care persoana se apropie de ei, copilul îi sare de gât ţipând cât îl ţin plămânii după ajutor. Atunci, atent la personajele din jurul său, victima nu observă că este buzunărită chiar de puştiul pe care voia să-l salveze.
Avantajul hoţilor-actori este cu atât mai mare cu cât, mai ales în perioada Sărbătorilor, oamenii au braţele pline de plase, bagaje, cadouri, fapt care-i face şi mai vulnerabili în faţa unor asemenea atacuri- surpriză deosebit de ingenioase.
“Hoţii ştiu foarte bine legea şi folosesc copii care abia dacă au 10 ani şi nu răspund penal. Îi antrenează să fure şi le ţin «spatele» cu asemenea diversiuni pregătite minuţios. Unii dintre hoţii mici fac pasul către «afară », unde se lansează în cariere infracţionale proprii”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Urmărește-ne pe Google News