După ce prim-ministrul irakian a anunțat joi eliberarea orașului Tal Afar, locotenentul general, Stephen Townsend, a declarat reporterilor că forțele sale continuă căutarea liedrului Abu Bakr al-Baghdadi. ”Îl căutăm în fiecare zi. Nu cred că este mort „, a spus Townsend, comandantul coaliției contra-ISIS din Irak și Siria.

Deși a recunoscut că nu au „nici o idee” privind locația exactă a lui Baghdadi, coaliția crede că acesta ar fi putut să fugă în regiunea din mijlocul Eufratului dintre Siria și Irak, după ce forțele ISIS au fost alungate din Mosul, Rakkaa și Tal Afar. ”Ultimul teritoriu controlat de ISIS este în valea fluviului Eufrat”, a spus Townsend.

”Când îl găsim, cred că vom încerca să-l omorâm mai întâi. Probabil că nu merită să încercăm să-l capturăm”, a mai declarat generalul american.

În ciuda recompensei de 25 de milioane de dolari pusă pe capul lui, Baghdadi a reușit să scape timp de șase ani.

Observatorul sirian pentru drepturile omului din Marea Britanie, o organizație de monitorizare a conflictului din Siria a transmis la jumătatea lunii iunie că a auzit de la liderii superiori ISIS din provincia Deir Ezzor că Baghdadi a murit.

În completare, armata rusă a spus la mijlocul lunii iunie că încearcă să verifice dacă Baghdadi a fost cu adevărat ucis într-o lovitură aeriană în luna mai a acestui an.

„Nu am văzut dovezi convingătoare, informații, surse care să confirme că a murit … Există, de asemenea, niște indicatori în canalele de informații care arată că este încă în viață”, a spus Townsend.


Citește și: Planta care provoacă alergii i-a speriat pe români! „Am tăiat-o cu foarfeca de pe drum, le face rău și câinilor”

Urmărește-ne pe Google News