A fost declarat al doilea cel mai înalt nivel de avertizare, Charlie, la baza aeriană din Geilenkirchen și tot personalul care nu era necesar pentru misiuni a fost trimis acasă, ca măsură de precauție, a declarat un purtător de cuvânt al bazei aeriene.

Decizia a fost luată „pe baza unor date de la serviciile de informaţii”, a spus oficialul bazei, fără a oferi alte detalii suplimentare. Toţi angajaţii „neesenţiali au fost trimişi acasă, ca măsură de precauţie”. Comunicatul subliniază că „securitatea personalului nostru este prioritatea noastră absolută. Operaţiunile continuă aşa cum erau prevăzute”.


https://twitter.com/NATOAWACS/status/1826720425470054846?ref_src=twsrc%5Etfw 

În jargonul NATO, nivelul de securitate Charlie înseamnă că a avut loc un incident sau există dovezi că o formă de acțiune teroristă împotriva alianței este foarte probabilă.

„Acesta nu este un motiv de îngrijorare și este pur și simplu o măsură de precauție pentru a ne asigura că ne putem continua operațiunile critice”, a spus purtătorul de cuvânt al bazei aeriene. Întrebat, acesta nu a oferit detalii suplimentare despre circumstanțele care au dus la creșterea nivelului.

Poliția a confirmat o operațiune în desfășurare, joi seară. Un purtător de cuvânt al poliției din Köln a declarat vineri dimineață că inițial nu au existat alte informații. Nivelul de securitate C a fost afișat pe afișaje și panouri electronice de la intrarea în bază.

Anunţul vine la peste o săptămână după un incident la o bază militară din Köln, în vecinătate, care fusese închisă temporar din cauza unei posibile sabotări a alimentării cu apă. Potrivit armatei germane (Bundeswehr), testele au arătat că apa de la robinet nu era contaminată.

Urmărește-ne pe Google News