„Fără sprijin local, invadatorii se îndreaptă spre teroare. Fac un apel tuturor statelor și organizațiilor internaționale să oprească teroarea rusă împotriva Ucrainei și a democrației”, a transmis Kuleba.

Este al doilea primar ucrainean răpit de forțele ruse de la debutul invaziei rusești.

Vineri, primarul din Melitopol a fost răpit de un grup de soldați ruși din clădirea administrației locale. Melitopolul a căzut în mâinile trupelor ruse în urmă cu aproape două săptămâni, iar Ivan Fedorov a declarat miercuri pentru BBC că rezidenții „nu cooperează în niciun fel cu rușii”.

Mii de locuitori din Melitopol au protestat sâmbătă față de forțele ocupante și au cerut eliberarea primarului luat prizonier de ruși. În timpul protestului, forțele ruse au răpit-o și pe activista Olga Gaisumova, care participa la mitingul din Melitopol.

În locul lui Fedorov, rușii au instalat un nou primar, Olga Danilcenko. În primul discurs public, ea a lansat deja un apel pentru locuitori în care a vorbit despre „ajustarea tuturor mecanismele la noua realitate, pentru a începe să trăim într-un mod nou cât mai curând posibil”.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News