Actorul carismatic cu roluri și cu replici memorabile. Însă, la un moment dat în viață, cel poreclit „Sonny” în copilăria sa voia să o apuce pe un cu totul alt drum. A avut ambiția, doar ambiția, nu și harul, de a deveni sportiv profesionist.

Sinceritate extremă

„Am vrut să fiu un jucător de baseball, bineînțeles, dar n-aveam niciun talent la acest sport, nu eram bun. N-am știut ce să fac cu viața mea la un moment dat. Aveam un soi de energie”, a povestit Al Pacino. A renunțat la acest vis, doar recenziile și amintirile au mai păstrat ideea de baseball în viața celui ce a câștigat și Oscarul, și premiul BAFTA, și premiul Emmy. A rămas însă fan al sportului. A fost văzut de-a lungul timpului la diverse întreceri sportive în Statele Unite ale Americii, atât la cea ce-i putea schimba destinul, dar și la meciurile lui Los Angeles Lakers din NBA.

Speech celebru

Cariera l-a adus în preajma sportului. A rămas memorabil rolul său din „Any Given Sunday”, unde a interpretat un antrenor de fotbal american, care renaște din propriul insucces. Îl găsiți în întregime pe orice site și este fulminant.

„Trebuie doar să priviți persoana de lângă voi. Să vă uitați în ochii ei! Pentru că veți vedea o persoană care ar sacrifica orice pentru această echipă fiindcă știe că și voi ați face același lucru. Suntem o echipă. Și mergem mai departe: ne vindecăm sau vom muri” este doar finalul unui speech motivațional celebru, care servește nu doar în sport.

L-a motivat și pe Șumudică!

Discursul motivațional al lui Al Pacino a fost sursă de inspirație pentru mulți antrenori. Inclusiv din fotbal, inclusiv din România. În 2016, când Astra a luat titlul, Marius Șumudică, tehnicianul de atunci al giurgiuvenilor, a dezvăluit că a fost cu gândul la actorul american atunci când le-a vorbit jucătorilor săi. „Eu unul m-am săturat să profite doar rivalii, chiar și când nu merită. Să urlăm de fericire, să ascultăm muzica noastră, să mergem în Champions! Noi suntem cei mai buni, să le arătăm. Eu nu o să ies învins azi de pe teren. Vreau să plâng cu voi în brațe în vestiar. Învingătorii iau tot! Luați ceva ce e al vostru”.

Urmărește-ne pe Google News