Alerta maxima la redactia Libertatea. Un plic suspect a fost descoperit intr-unul dintre sacii cu care se ridica de la oficiul postal corespondenta pentru abonamente. Dupa cateva momente de nedumerire si emotie fireasca, au fost alertate echipajele specializate ale Inspectoratului Municipal de Protectie Civila precum si Grupul Operativ al Sectiei 6 de Politie.
Ceea ce parea o zi normala de munca pentru membrii departamentului „Abonamente” al Libertatii a capatat, ieri, in jurul orelor 9.00, o semnificatie cu totul si cu totul speciala, acestia fiind primii angajati ai unei institutii media din Romania implicati intr-un incident gen „alarma cu antrax”.
La primele ore ale diminetii, intr-unul dintre sacii ce contineau corespondenta pentru abonamente a fost descoperit un plic din care se prelingea un praf alb. Toata lumea a ramas pentru cateva momente impietrita, intrebandu-se, firesc: „Gluma sau…”.
„Am tras o sperietura pe cinste, cand citesti in ziare sau vezi la televizor despre astfel de incidente in toata lumea, parca nu te afecteaza asa mult, insa cand ti se intampla chiar tie ramai blocat. Dupa ce ne-am dezmeticit, am luat plicul si l-am pus intr-o punguta de plastic. Nu l-a desfacut nimeni”, povesteste Viki Olteanu, sefa departamentului „Abonamente”.
Doi membri ai Grupului Operativ al Sectiei 6 de Politie au ajuns in maxim 5 minute de la apelul telefonic la redactie.
Dupa culegerea datelor preliminare si intervievarea persoanelor direct implicate, unul dintre ofiteri, protejat de o pereche de manusi chirurgicale si o masca de gaze, a ridicat punguta in care se afla plicul si l-a predat echipajului Protectiei Civile, sosit si el. De aici, plicul suspect a ajuns direct in laboratoarele de analiza apartinand Institutului Cantacuzino, pentru cercetari.
Plicul avea scrisa cu pasta albastra de pix, pe verso, o adresa din sectorul 1 al Capitalei (strada Samuil Micu, nr. 7, bloc C18, ap. 118), insa, din spusele politistilor, adresa cu pricina nu exista.
Rezultatele analizelor vor fi facute publice saptamana viitoare, cel mai probabil in cursul zilei de luni. Analizele dureaza in mod normal 24 de ore, iar daca la primele verificari acestea sunt pozitive, ele pot dura chiar si 48 de ore.