Ucigașul a fugit cu un Mercedes Benz A Klasse, an de producție 2016-2018, de culoare gri. Vehiculul cu plăcuță de înmatriculare „BR B 680” a fost furat în Muntenegru, la începutul lunii august.

Suspectul avea un complice, conducătorul autovehiculului. „Atacatorul este suspectat că a comis crima sub contract”, a precizat jurnalistul albanez de investigații Simon Shkreli, citând surse din anchetă.

Rroshkodoli a fost executat, într-un bar din cartierul „Ahmet Haxhia” din Shkodra, de o persoană înarmată, care a tras în el 18 gloanțe, dintre care 14 și-au atins ținta.

Rroshkodoli venise la Skhodra de cel puțin două săptămâni. Sunt suspiciuni că ar fi intrat ilegal în Albania sau a folosit o altă identitate. Datele sunt în curs de verificare.

Poliția albaneză crede că bărbatul de 36 de ani era asasinat plătit, după ce polițiștii au găsit în geanta lui o armă de foc cu cartușe în fantă, gata să fie folosită.

Pistolul a fost trimis la laboratorul poliției științifice pentru examinare. Echipa de investigații vrea să afle dacă arma a fost folosită pentru crime în Shkodra sau în alte zone ale țării.

Principala pistă pe care se concentrează investigațiile este cea a răfuielilor dintre grupurile criminale organizate.

Pe de altă parte, Ministerul Justiției de la Tirana a cerut informații din România și din Belgia, unde Rroshkodoli era implicat în activitate infracțională.

În 2010, Elis Rroshkodoli l-a rănit cu o armă de foc pe Hysni Bregu, tatăl omului de afaceri Barush Bregu. În 2014, este suspectat că ar fi fost implicat într-un furt în Belgia, fiind arestat împreună cu un grup de albanezi. În Belgia, este suspectat că a rănit un un albanez pe nume Shema.

Rroshkodoli nu avea antecedente penale în Albania, dar era dat în urmărire internaţională de autorităţile române, după ce l-a înjunghiat pe Jean Sasu, unul dintre patronii restaurantului Nuba din Bucureşti.

Ucigașul a tras cu o armă automată cu amortizor, iar victima a murit pe loc. Acest lucru indică un asasinat bine planificat.

Barul în care a avut loc crima nu are camere de supraveghere, ceea ce îngreunează munca polițiștilor.

Urmărește-ne pe Google News