„Complicațiile grave” au dus la decesul a opt persoane, iar alte 114 au fost internate, dintre care 81 au rămas sub supravegherea „strictă” a medicilor, a informat Ministerul Sănătății din Maroc.

Toate cele opt decese au fost înregistrate într-un spital din localitate, marți și miercuri, a anunțat ministerul într-un comunicat, în timp ce autoritățile investighează incidentul.

Presa marocană a citat un martor care a spus că au existat cazuri de orbire printre victimele cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, dar autoritățile locale nu au confirmat informația.

Majoritatea victimelor au consumat alcool în weekend şi au început să prezinte simptome de intoxicaţie luni, au spus rezidenţi locali din orașul care are puțin peste 3.100 de persoane.

Autoritățile marocane au anunțat că doi suspecți, în vârstă de 21 și 41 de ani, au fost identificați printre cei internați ca fiind responsabili pentru alcoolul contrafăcut.

Ce este metanolul

Metanolul este o formă toxică de alcool utilizată industrial ca solvent, pesticid sau o sursă alternativă de combustibil. Nu este folosit în producția de alcool vândut pentru consum uman.

Potrivit Methanol Institute, „întreprinderile sau persoanele fără scrupule” adaugă uneori în mod deliberat metanol la băuturile alcoolice ca o alternativă mai ieftină la etanolul sigur și consumabil.

Simptomele intoxicației cu metanol includ dureri abdominale, greață, vărsături, dificultăți de respirație, orbire, vedere încețoșată, convulsii și comă, iar consumul de doar 20 de grame din substanță poate fi fatal.

În septembrie 2022, 19 persoane au murit după ce au consumat alcool contrafăcut în oraşul nordic Ksar El Kebir.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News