Consumul zilnic de alcool are efecte pozitive asupra sanatatii si reduce riscul aparitiei bolilor de inima, dar doar in cazul barbatilor, nu si in cel al femeilor, sunt concluziile unui nou studiu realizat de specialistii danezi. Acestia au descoperit ca alcoolul dauneaza grav sanatatii in cazul femeilor, in timp ce in cazul barbatilor reduce riscul aparitiei bolilor de inima.

In cadrul studiului, cercetatori danezi din directiile de sanatate au urmarit comportamentul a peste 50.000 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 50 si 56 de ani, care au fost monitorizati cu atentie pe o perioada de sase ani. Daca in cazul femeilor efectele benefice ale portiei zilnice de alcool sunt practic inexistente, la barbati acestea se fac resimtite printr-o mai buna rezistenta in fata bolilor cardiace.

Astfel, medicii danezi au constatat ca in cazul femeilor cantitatea de alcool consumata este mult mai importanta decat frecventa. In functie de specificul organismului, femeile sunt mult mai sensibile la cantitatile de alcool decat barbatii, care in urma unui “antrenament” zilnic reusesc sa obtina efectele unui veritabil tratament cardiac.
Astfel, s-a constatat ca la barbati riscul aparitiei bolilor de inima este cel mai scazut la consumatorii frecventi de alcool, cantitatea nefiind foarte importanta, atat timp cat paharelul de whisky sau gin nu lipseste in nici o zi.

In cazul femeilor, un pahar de alcool pe saptamana este suficient pentru a inregistra acelasi efect benefic. Conform statisticilor, consumul zilnic de alcool, chiar si in catitati reduse, este de cele mai multe ori considerat ca fiind excesiv pentru sexul feminin.

Consumul de tarie, tratament cardiac

Autorii studiului au tinut insa sa avertizeze ca efectele pozitive asupra inimii ale consumului de alcool sunt cu mult depasite de efectele nocive ale unui consum abuziv. De aceea, fiecare din cei 50.000 de respondenti au fost avertizati sa nu depaseasca dozajul zilnic in timpul realizarii studiului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News