Alegeri parlamentare 2016. ”Vom avea şapte echipaje suplimentar faţă de capacitatea de intervenţie a turei. Este vorba de echipaje de tip B2. În plus, pentru noaptea de duminică spre luni vor fi aduse şapte asistente medicale care vor avea la ele truse de urgenţă şi defibrilator semiautomat şi care vor sta în birourile electorale de sector şi în cel din Ilfov”, a explicat managerul SABIF, dr. Alis Grasu, potrivit News.ro.

Alegeri parlamentare 2016. Asistentele vor pleca acasă numai după ce se vor asigura că membrii respectivelor birouri şi-au încheiat treaba şi nu au nevoie de îngrijiri medicale. „În schimb, dacă numărătoarea voturilor se va prelungi, atunci, luni, vor fi aduse din nou, suplimentar, alte şapte echipaje de tip B2 (cu asistenţi medicali instruiţi să lucreze în urgenţă, n.r.)”, a adăugat managerul SABIF.

Programul votului la Alegeri parlamentare 2016

Votul începe, duminică, la ora 7.00 şi are loc până la ora 21.00. La ora 21,00, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi  dispune închiderea secţiei de vot. Persoanelor care la acea oră se află în sala unde se votează li se permite să îşi exercite  dreptul de vot. Tot atunci, urna specială, folosită pentru persoanele care nu se pot deplasa la secție, trebuie să fie ajungă în secția de vot.

Alegerile parlamentare îi vor costa pe români peste 227 de milioane de lei. Suma totală alocată de Guvern este prevăzută, pe categorii de cheltuieli, în bugetele Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Serviciului Român de Telecomunicaţii (STS), Institutului Naţional de Statistică (INS).

Pentru organizarea alegerilor parlamentare s-au constituit circumscripţii electorale în toate cele 41 de judeţe, o circumscripţie în municipiul Bucureşti şi o circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării. Astfel, numărul total al circumscripţiilor electorale este 43.

Peste 6.000 de candidați vor să ajungă parlamentari

În noul Legislativ vor fi 308 deputaţi, cărora li se adaugă cei 18 deputaţi ai minorităţilor, şi 134 de senatori. Românii din diaspora vor fi reprezentaţi de 4 deputaţi şi 2 senatori. Norma de reprezentare este, potrivit legii, de un deputat la 73.000 locuitori şi un senator la 168.000 locuitori, iar pentru a intra în Parlament, un partid trebuie să treacă de pragul electoral de 5 procente.

În cursa electorală pentru scrutinul din 11 decembrie s-au înscris în total, potrivit Biroului Electoral Central, 4.251 de candidați pentru Camera Deputaților și 2.226 pentru Senat.

 
 

Urmărește-ne pe Google News