„Cred că ieşirile lui Iohannis au iritat electoratul. Un preşedinte e un factor de echilibru, nu e un agent electoral. Cred că mai mult a îndepărtat lumea de la vot”, a spus Stelian Tănase.

Totuși, politologul consideră că pandemia rămâne factorul determinant pentru prezenţa redusă la vot, iar partidele au folosit-o ca pe un „alibi” și nu și-au mobilizat electoratul.

„A fost o campanie searbădă. A fost şi o vreme mai rece, iar mai ales în rural e dificil să parcurgi două dealuri să mergi să votezi. A fost şi lipsa unei emoţii publice. Programele propuse de partide au fost nişte generalităţi. Nu au propus nimic”, a mai declarat Stelian Tănase.

Principalele declaraţii ale lui Stelian Tănase

  • Mi se pare că este cea mai redusă prezenţă. A fost o prezenţă redusă aşteptată. Stafurile de campanie au considerat pandemia un fel de alibi şi nu şi-au mobilizat electoratul. Nu cred că doar pandemia a ţinut electoratul în casă.
  • A fost o campanie searbădă. A fost şi o vreme mai rece, iar mai ales în rural e dificil să parcurgi două dealuri să mergi să votezi. A fost şi lipsa unei emoţii publice. Programele propuse de partide au fost nişte generalităţi. Nu au propus nimic.
  • Cred că ieşirile lui Iohannis au iritat electoratul. Un preşedinte e un factor de echilibru, nu e un agent electoral. Cred că mai mult a îndepărtat lumea de la vot.
  • Pandemia rămâne factorul determinant pentru prezenţa redusă la vot.
  • Eu nu am fost la vot în 2016, fiind nemulţumit de ce făcea un partid pe care îl votam din 1990. Electoratul care votează nu dă un cec în alb partidelor. Este un contract prin care ei se obligă să facă ceva în timpul mandatului. Dacă nu se respectă omul poate să nu mai voteze.
  • Este o campanie care nu a oferit mize, iar pandemia a fost un factor cu totul neaşteptat. Nu văd o vină a cuiva. Nu putem să reproşăm celor care nu vin la vot. Cred că electoratul volant nu a avut pe cine vota.
  • Nu aş face o vină cuiva că nu a fost la vot. Votul nu este obligatoriu în România. Miza campaniei a fost cine este în stare să-şi mobilizeze electoratul.
  • PSD are un grad mai mare de izolare, în vreme ce PNL are cu cine să se alieze pentru a forma un guvern. PSD nu ştiu cu cine ar putea alia.
  • Până nu vedem rezultatele finale nu putem să facem niciun fel de scenariu.

Urmăriți pe Libertatea:

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News