Sondajul, efectuat timp de opt zile, până marți, arată că 40% dintre alegători ar vota pentru Biden și tot atâția pentru Trump.
Scorurile celor doi sunt aproape neschimbate faţă de precedentul sondaj Reuters/Ipsos, din 29-30 aprilie, în care Biden avea un avans de un punct procentual.
Ancheta are o marjă de eroare de circa 2 puncte procentuale, iar mulţi alegători înregistraţi sunt încă indecişi cu şase luni înaintea scrutinului din 5 noiembrie, notează Reuters.
Circa 20% dintre alegătorii înregistraţi fie nu s-au decis încă asupra candidatului cu care vor vota, fie înclină spre o a treia opţiune, fie ar putea să nu voteze deloc.
Sondajul mai arată că 13% dintre respondenţi l-ar alege pe independentul Robert Kennedy Jr dacă s-ar afla pe buletinul de vot. Un sondaj făcut public în aprilie indica un sprijin de 8% pentru Kennedy.
Deşi sondajele realizate la nivel naţional în SUA oferă semnale importante în privinţa sprijinului pentru candidaţii politici, de regulă doar o mână de state sunt cele care înclină balanţa în colegiul electoral, care decide în cele din urmă câștigătorul alegerilor prezidenţiale, precizează Reuters.
Atât Biden, cât şi Trump se confruntă cu probleme în prima „rejucare” a unui „meci prezidenţial” în aproape 70 de ani.
Trump a petrecut mult timp în ultimele luni într-o sală de judecată din Manhattan, New York, în primul din cele patru procese penale deschise pe numele său. Acest proces ar putea rămâne şi singurul care ajunge în faţa unui juriu înaintea alegerilor din noiembrie anul acesta.
La rândul său, Biden este aspru criticat, inclusiv din tabăra sa democrată, pentru sprijinul său față de Israel în contextul războiului din Gaza. Protestele petrecute în ultimele săptămâni în unele campusuri universitare au stârnit îngrijorări în rândul democraților că unii alegători tineri s-ar putea întoarce împotriva lui Biden.
Sondajul Reuters/Ipsos, efectuat pe un eșantion de 3.208 de alegători înregistraţi, indică o cursă strânsă între democratul Biden și republicanul Trump.