Autoritățile din Philadelphia îl contrazic pe Trump
În ceea ce privește acuzația de fraude masive, autoritățile din Philadelphia au dezmințit-o categoric. „Această afirmație este absolut nefondată. Este vorba de un nou exemplu de dezinformare”, a declarat Seth Bluenstein, un responsabil al orașului. Acesta a declarat că procesul de vot decurge „în siguranță”.
Donald Trump a declarat anterior marţi că ar fi dispus să-și recunoască înfrângerea în faţa Kamalei Harris dacă „alegerile sunt corecte”, insinuând astfel posibilitatea de a continua cu acuzații de fraude electorale, la fel ca acum patru ani.
De-a lungul campaniei, republicanul, care nu şi-a recunoscut niciodată înfrângerea în 2020, a pus deja bazele unei noi contestări, acuzându-i pe democraţi că „trişează ca naiba”, precizează AFP.
Tabăra democrată spune că „se aşteaptă” ca republicanul să se declare câştigător prematur, aşa cum a făcut în 2020, în pofida faptului că a pierdut alegerile în faţa lui Joe Biden.
Un judecător refuză cererea republicanilor de a bloca unele voturi prin corespondență
Pe de altă parte, un judecător a respins marţi o încercare a republicanilor de a bloca şapte comitate din Georgia, un alt stat decisiv în alegerile prezidenţiale, să accepte unele buletine de vot prin corespondenţă şi i-a mustrat pe avocaţii partidului pentru ceea ce el a numit discriminare împotriva oponenţilor politici, relatează Reuters, potrivit news.ro.
Comitetul Naţional Republican (RNC) a dat în judecată duminică cele şapte comitate la tribunalul federal din Savannah pentru că le-au permis alegătorilor să returneze buletinele de vot prin corespondenţă în weekend şi luni. Ei au spus că perioada de vot anticipat ar fi trebui să se încheie vineri şi au cerut instanţei să blocheze comitatele să accepte buletinele de vot.
Într-o audiere telefonică de marţi, judecătorul districtual Stan Baker a declarat că aceste comitate vizate de republicani au înclinat toate spre democraţi la alegerile anterioare. „Nu aş face decât să invalidez voturile din comitatele selectate pe care reclamanţii le-au ales doar pe baza preferinţelor politice din trecut ale cetăţenilor din acele comitate”, a spus Baker, numit de fostul preşedinte Donald Trump.
Baker a afirmat că republicanii i-au cerut să „încline balanţa acestor alegeri discriminându-i pe cetăţenii care sunt mai puţin susceptibili să voteze pentru candidatul lor”.
Georgia este unul dintre cele şapte state care ar putea decide rezultatul alegerilor dintre Trump şi adversara sa democrată. Preşedintele în exercițiu Joe Biden a câştigat acest stat sudic în 2020, prima victorie democrată acolo din 1992.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!