Frigiderul, maşina de spălat sau aragazul vi s-au stricat când vă era lumea mai dragă, iar din multitudinea de oferte existente pe piaţă nu ştiţi pe care să le alegeţi? Aţi vrea să fie bune şi să ştiţi cum să le întreţineţi pentru a rezista în timp? Specialiştii de la Arctic au lansat platforma online www.articpentrutine. ro . Acest site vă oferă informaţii utile despre modul în care e bine să alegeţi produsele electrocasnice, cum să le folosiţi şi să le întreţineţi pentru a vă bucura de ele cât mai mult timp.
Maşina de spălat
– Dacă vreţi ca maşina de spălat să consume cât mai puţin curent, achiziţionaţi una care are clasa energetică A sau A+.
– Pentru ca rufele dv. să fie cât mai bine stoarse, alegeţi o maşină care are viteza de centrifugare mai mare. Uitaţi-vă cu atenţie la rotaţiile pe minut care sunt notate pe eticheta maşinii. Acestea variază de la 600 la 1.400.
– Dacă vreţi ca maşina de spălat să aibă o “viaţă” lungă, atunci alegeţi una a cărei cuvă să fie din materiale rezistente: poliplex, inox.
– Nu neglijaţi programele pe care le are maşina pe care doriţi să o cumpăraţi. Una performantă are următoarele programe: prespălare, spălare la 90 de grade, bumbac, rufe colorate, lână şi perdele.
Frigiderul
Când îl cumpăraţi:
Dacă spaţiul de care dispuneţi este restrâns şi familia dv. este formată din doi membri, atunci puteţi opta pentru un frigider cu o uşă de dimensiuni 151×60.
Dacă bucătăria este medie, iar familia dv. are trei membri , ar fi indicat să cumpăraţi un aparat frigorific cu două uşi sau o combină frigorifică joasă.
În cazul în care aveţi un spaţiu larg, dar şi doi copii, atunci vă puteţi alege cu uşurinţă o combină frigorifică cu o înălţime de până la 200 cm.
Aspiratorul
Cum să-l folosiţi:
Pentru a folosi eficient aspiratorul, dar şi pentru a-i prelungi “viaţa”, e necesar să ţineţi cont de câteva regului:
– Schimbaţi des sacul de praf (dacă are) pentru a creşte puterea de absorbţie a aspiratorului.
– Nu folosiţi aspiratorul după ce aţi dat pe covor cu soluţii de curăţat.
– Evitaţi colectarea obiectelor grele sau ascuţite pentru că ele pot deteriora aparatul.
Aragazul
Cum să-l îngrijiţi:
– Faceţi o soluţie din: bicarbonat de sodiu, apă, oţet şi lămâie, cu care veţi curăţa grăsimea.
– Oţetul alb distilat îndepărtează petele şi grăsimile şi nu lasă urme pe aragaz.
– Sarea ajută la curăţarea cuptorului: o puneţi direct pe pata de grăsime şi o lăsaţi să acţioneze 30 de minute, apoi spălaţi cu apă.
– Sucul de lămâie vă scapă de murdăria depusă pe aragaz.