„Alexander Lukașenko a plecat într-o vizită de lucru în Federația Rusă. Astăzi (n.r. – sâmbătă), președintele Belarusului este așteptat la Star City de lângă Moscova. Lukașenko va vizita centrul de pregătire a cosmonauților”, se spune în mesajul transmis de președinția belarusă.

În cadrul vizitei de la baza Yuri Gagarin, Aleksandr Lukașenko „se va familiariza cu activitatea centrului, sistemul de selecție și formare a cosmonauților și va discuta despre perspectivele cooperării belaruso-ruse în sectorul spațial”.

Roskosmos (Agenția Federală Spațială Rusă) a anunțat pe 20 decembrie că șase candidați pentru zborul spațial au sosit din Belarus la centrul de pregătire pentru cosmonauți pentru a fi supuși unui examen medical.

Președintele Prezidiului Academiei Naționale de Științe din Belarus, Vladimir Gusakov, a spus că pregătirea cosmonauților din Belarus ar trebui să se încheie în septembrie 2023 și între ei „trebuie să fie și o femeie”.

În perioada 26-27 decembrie, președintele Belarusului va participa la Sankt Petersburg, Rusia, la un summit informal al Comunitățiii Statelor Independente (CSI).

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News