„Ceea ce ne îngrijorează este că ei sunt pregătiți, polonezii și NATO, să iasă, să ajute să ia vestul Ucrainei așa cum era înainte de 1939”, a spus Lukașenko în timpul unei întâlniri televizate cu președintele rus Vladimir Putin.

Lukașenko, un aliat apropiat al lui Putin, a spus că Kievul va trebui, în cele din urmă, să ceară ajutor pentru a preveni ocuparea vestului Ucrainei.

Moscova a sugerat în trecut că Polonia încearcă să stabilească controlul asupra pământurilor poloneze istorice din Ucraina, o afirmație pe care Varșovia o cataloghează drept dezinformare.

Polonia este unul dintre cei mai puternici susținători ai Ucrainei, trimițând arme peste graniță și primind peste 3 milioane de refugiați ucraineni.

Belarus a declarat în martie că forțele sale armate nu iau parte la ceea ce Moscova numește „operațiunea sa specială” în Ucraina, dar a servit drept rampă de lansare pentru ca Rusia să trimită mii de trupe peste graniță pe 24 februarie.

Conform unui pact de neagresiune semnat în 1939, chiar înainte de declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial, Germania nazistă și Uniunea Sovietică au împărțit Polonia între ele. Cea mai mare parte a teritoriului confiscat de Moscova se află acum fie în Belarus, fie în Ucraina. Kaliningrad, fosta Prusia de Est germană, a devenit o enclavă a Rusiei.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

 
 

Urmărește-ne pe Google News