Ministrul de externe chinez, Qin Gang, i-a împărtăşit omologului său belarus Serghei Aleinik, într-o convorbire telefonică purtată vineri, voinţa Beijingului de a lucra împreună cu Belarus pentru aprofundarea încrederii politice reciproce, afirmă un comunicat al diplomaţiei chineze.

„La invitaţia preşedintelui chinez Xi Jinping, preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, va întreprinde o vizită de stat în China între 28 februarie şi 2 martie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului chinez de externe, Hua Chunying.

Xi Jinping şi Aleksandr Lukaşenko au anunţat, în septembrie 2022, un parteneriat strategic „pe orice vremuri”, cu prilejul unei întrevederi la Samarkand, în Uzbekistan.

Aleksandr Lukaşenko este un aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi a sprijinit invazia în Ucraina a Rusiei, de care Belarusul depinde financiar şi politic.

Recent, șeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, a fost într-o vizită la Moscova. El a afirmat că legăturile Chinei cu Rusia sunt „solide ca stânca”.

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News