UPDATE 15:55: Locuitorii din București au primit un nou mesaj de tip RO-ALERT din partea DSU-IGSU, după ce în Capitală rata de infectare a urcat. Oamenii sunt sfătuiți să poarte masca de protecție și să respecte regulile de igienă.

Mesaj RO-ALERT, trimis la ora 15:50 de DSU-IGSU

Mesajul Ro-Alert care vizează Bucureștiul a fost emis la scurt timp după ce Grupul de Comunicare Strategică a făcut public noul bilanţ privind infectările cu noul coronavirus.

Autorităţile recomandă populației respectarea măsurilor sanitare pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

Mesajul RO-Alert transmis azi | Sursa foto: RomaniaTV

Mesajul Ro-Alert nu a fost recepționat însă de mulți dintre utilizatorii de telefoane mobile.

Contactat de Libertatea, purtătorul de cuvânt al IGSU, maior Adrian Marian, a confirmat transmiterea mesajului RO-Alert, afirmând că ”intenția este de a se transmite mesaje la nivelul întregii Capitalei și în mai multe județe din țară, acolo unde rata de infectare este mai mare”.

În legătură cu motivul pentru care mesajul nu a fost primit de toți utilizatorii care au opțiunea RO-Alert activată, Adrian Marin a declarat:

Nu știu aspectele tehnice, dar știu că intenția este de a se trimite pe întreaga Capitală, pentru că întreaga Capitală este sub aceeași incidență, aceeași rată de infectare.

Potrivit datelor transmise azi de GCS, județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste  pragul de 1,5 sunt următoarele:

  • București – 2,28
  • Alba – 1,98
  • Vâlcea -1,98
  • Iași – 1,80
  • Bacău – 1,72
  • Teleorman – 1,62
  • Neamț – 1,62
  • Vaslui – 1,59

Bucureștiul a înregistrat 579 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, cu 30 mai multe decât ieri, potrivit aceluiași bilanț GCS. Acesta este cel mai mare număr de îmbolnăviri de la începutul epidemiei.

Astfel, Capitala a depășit pentru a cincea oară pragul de 500 de infectări zilnice de la începutul lunii octombrie.

Tot astăzi, autoritățile au anunțat un nou bilanț cu peste 3.000 de cazuri de infecție în România. Conform datelor, 3.186 de bolnavi COVID au fost confirmați în ultimele 24 de ore, după efectuare a 29.282 de teste. Și cifra deceselor este una foarte ridicată: 52 de persoane infectate au murit. Numărul pacienților internați la ATI a atins și el un nou record negativ: 613.

Urmărește-ne pe Google News