Pacientul a fost testat ieri și confirmat astăzi cu COVID-19.

UPDATE 19.45 – Managerul spitalului Witting: „Pacientul a fost dus direct în izolator, iar medicul a purtat echipament de protecție”

Contactat de Libertatea, managerul Spitalului Witting din București, Cristian Banu, neagă acuzele și spune că angajații unității medicale au suficiente echipamente de protecție.

„Directorul medical, doamna Daniela Drăgoescu, era de gardă atunci și a consultat pacientul purtând echipamentul de protecție complet. Pentru că prezenta simptome de infecție cu coronavirus, pacientul care a venit la noi a fost băgat direct în izolator și testat”, a declarat Banu pentru Libertatea.

El a adăugat că imediat după ce medicii au aflat că rezultatul testului este pozitiv, s-a cerut transferul bărbatului la Spitalul Victor Babeș, iar personalul medical care a intrat în contact cu el a fost autoizolat..

Știrea inițială:

„Toată lumea e speriată, medicii și asistenții nu au fost trimiși acasă, încă sunt în spital. Doar au fost mutați la etaj și au izolat parterul”, spun angajați din spital, care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Un ordin dat de MAI în urmă cu câteva zile spune că orice pacient este considerat suspect indiferent dacă are sau nu simptome de coronavirus, iar medicii care îl consultă trebuie sa poarte echipament de protecție. Medicii se plâng, însă, de lipsa acestora.

Directorul medical a intrat în contact cu pacientul

În contact cu pacientul venit la Witing ar fi intrat chiar directorul medical, Daniela Drăgoescu.

„Trei sau patru oameni l-au văzut, dar niciunul nu a fost trimis acasă”, spun oamenii din spital.

Libertatea a sunat la spitalul Witing pentru confirmarea informațiilor și pentru a afla ce măsuri s-au luat după depistarea pacientului cu coronavirus. Medicul care a răspuns nu a vrut să ofere detalii și ne-a închis telefonul.

„Suntem.. nu vă pot spune ce se întâmplă aici, nu va pot da nicio informație, aflați altfel”, ni s-a spus.

Foto: Eli Driu

Urmărește-ne pe Google News