Trupele speciale de la Serviciul de Informații și Securitate au ajuns la Procuratură, însoțite de procurorul anticorupție Victor Furtuna, chiar înainte de briefingul anunțat de procurorul general pentru ora 18.00.

Descinderile mascaților au avut loc la scurt timp după ce ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că în baza sesizării depuse de deputatul Lilian Carp la Consiliul Superior al Procurorilor, pe numele procurorului general a fost dispusă urmărirea penală, informează Ziarul de Gardă.

Potrivit deschide.md, procurorul general a fost suspendat din funcţie. La fel, adjuncții săi.

„Acum câteva minute am fost informat prin e-mail că procurorul desemnat astăzi de CSP pentru analizarea sesizării lui Lilian Carp a decis pornirea urmăririi penale împotriva procurorului general Alexandr Stoianoglo. Conform art. 55/1 din Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratură, „mandatul procurorului general în privinţa căruia a fost pornită urmărirea penală în condiţiile art. 270 alin. (7) din Codul de procedură penală se suspendă de drept pe perioada urmăririi penale”. De asemenea, prin efectul legii (art. 18 alin. 4 Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratură) sunt suspendați de drept și adjuncții procurorului general. Prin urmare, în acest moment nu avem o conducere a procuraturii”, a transmis ministrul justiţiei din Republica Moldova, Sergiu Litvinenco.

Foto: deschide.md

Urmărește-ne pe Google News