Pentru postul respectiv mai candidaseră alte două persoane ale căror dosare au fost respinse, pentru că nu îndeplineau “condițiile specifice”.
Contactat de Libertatea, unul dintre candidații respinși, Tiberiu Cazacioc, ne-a declarat:
Eu am fost respins (precum și un alt candidat, așa cum se vede în comunicarea oficială) pentru neîndeplinirea condițiilor specifice. Nu au fost oferite alte detalii, nici nu am cerut explicații. Nu am insistat, ținând cont că în procesele de recrutare o astfel de condiție este evaluată, de cei ce recrutează, prin prisma descrierii narative pe care o transmite candidatul când se înscrie la concurs. Dacă nu convingi, nu are sens să bați la o ușă închisă
Întrebat dacă are studii superioare terminate, acesta a zis că are.
Condițiile specifice pentru acel post au fost: experiență în monitorizare media pe subiecte STEEP, experiență în coordonarea de echipe tinere de dimensiuni medii (80-10 persoane) și cunoașterea unor programe software de analiză semnatică și de vizualizare.
Pentru acest anunț, din 2017, a lipsit condiția de studii superioare, deși anunțurile similare din trecut au în mod expres trecută această condiție.
Ziarul Libertatea a încercat să-l contacteze telefonic pe Adrian Curaj, director general al UEFISCDI, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, pentru a afla de ce pe anunțul din 2017 nu mai apare condiția de studii superioare, însă acesta nu a răspuns.
Pe fondul discuțiilor contradictorii referitoare la studiile lui Cumpănașu, mainnews.ro a publicat CV-ul acestuia. Din documente reiese că nu are studii superioare.
Cumpănașu: ”Sunt atâția proști cu diplomă. Din punctul meu de vedere, am studii superioare”
Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, Alexandru Cumpanasu a recunoscut că nu are facultatea terminată.
Sunt atâți proști cu diplomă. Din punctul meu de vedere, am studii superioare. Nu am diplomă de licență, diplomă de bacalaureat am”, a declarat Alexandru Cumpănașu.
Alexandru Cumpănașu, la Realitatea TV:
“Eu i-am călcat în picioare pe toți cei care au terminat «Spiru Haret» și care nu mai știu să scrie în limba română și pe cei care în loc să își facă treaba acolo, la universități, termină pe bandă rulantă tot felul de universități de doi bani. Din punctul meu de vedere, da, am studii superioare și cu mult superioare celor pe care unii dintre ei se laudă că le-au făcut la «Spiru Haret»”, a mai spus Alexandru Cumpănașu.
Adrian Curaj, fost ministru al educației, acum director general UEFISCDI spune, citat de Hotnews, că și Cumpănașu, și soția au participat la un concurs de proiecte, luând acești bani în mod legal. Pentru postul respectiv au mai candidat alte două persoane ale căror dosare au fost respinse.
Noi avem proiecte și scoatem la concurs posturi. A fost o selecție publică și au lucrat în proiecte. Nu există alt mecanism decât concursuri și selecție anunțate public. Lucrăm cu multă lume, cred că avem câteva sute de experți, pentru că avem multe proiecte
Adrian Curaj, pentru Hotnews.ro:
„Totul este public, este afișat pe site, nu e nimic ascuns. Tot ce aducem ca expertiză e prin selecție pe competențe. Nu lucrăm cu nimeni selectat în afara mecanismului public de selecție”, a mai declarat Adrian Curaj.
Salariu de 58.800 de lei în 2018
În declarația de avere pe care depus-o la BEC, necesară candidaturii la alegerile prezidențiale, Alexandru Cumpănașu precizează că a încasat un salariu în anul 2018 de 58.800 de lei în calitate de angajat al UEFISCDI. Soția sa, a încasat și ea, tot de la UEFISCDI, 90.000 de lei.
Mai mult, Alexandru Cumpănașu a încasat din partea SNSPA un salariu de aproape 67.000 de lei.
“Alexandru Cumpănașu nu a fost cadru didactic titular și nici profesor asociat al SNSPA. Veniturile menționate în declarația de avere au fost obținute de Alexandru Cumpănașu în calitate de expert în cadrul proiectului «Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local» (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA. În cadrul acestui proiect, și-au desfășurat activitatea aproximativ 180 de experți”, este comunicatul rectoratului SNSPA.
Ziarul Libertatea a încercat să obțină un punct de vedere de la Alexandru Cumpănașu, însă, până la ora publicării articolului, acesta nu a putut fi contactat.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro