UPDATE ora 13.00. Alexandru Pițurcă a fost la secția nr. 11 de Poliție din Capitală. Între alte obligații, fiul fostului selecționer trebuie să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 5UPDATE ora 10.00. Schimb de replici între reporter și Alex Pițurcă, după ce fiul fostului selecționer Victor Pițurcă a fost eliberat și va fi cercetat sub control juduciar, relatat de Digi24.
Reporter: Te așteptai să fii eliberat?
Alexandru Pițurcă: Normal.
UPDATE ora 7.50. Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, în noapte de marți spre miercuri, cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului ROMARM, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării, relatează Agerpres.
Magistratul a dispus ca cei doi să fie plasaţi sub control judiciar, având mai multe interdicţii.
Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de DNA.
Știrea inițială: DNA a cerut arestarea pentru 30 de zile atât a lui Alexandru Pițurcă, cât și a directorului general al ROMARM, Gabriel Ţuţu.
După expirarea mandatului de arestare preventivă, care fusese pus în aplicare luni, Gabriel Țuțu a fost plasat sub control judiciar.
În același dosar, Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, care fusese reținut luni, a fost eliberat și va fi cercetat sub control judiciar.
PAV Green Energy SRL, firma implicată în dosar, care a livrat măștile, este a fiului antrenorului, Alexandru Pițurcă, iar fostul selecționer Victor Pițurcă, 66 de ani, și-ar fi folosit influența pentru atribuirea contractului.
Victor Pițurcă și Gabriel Țuțu au fost reținut de DNA, luni, 30 ianuarie, într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemia COVID.
Cazul a fost dezvăluit în urmă cu un an, într-o investigație Libertatea.
Victor Pițurcă este cercetat pentru comiterea infracțiunii de cumpărare de influență, iar Gabriel Țuțu – pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, trafic de influență în formă continuată și fals intelectual.
Suspecţii din dosarul materialelor sanitare livrate către MApN şi-au propus, din start, să obţină un profit de 750.000 de euro de pe urma afacerii cu autoritatea publică, reiese din documentele procurorilor, citate de agenția News.ro.
„Se remarcă faptul că, iniţial s-a discutat de un profit de 750.000 euro provenind dintr-o eventuală achiziţie de 5 milioane de măşti, în fapt realizându-se importul unui număr mai mic de măşti din această categorie suplimentat de alte produse (goggles – ochelari de protecţie şi face shield – vizieră de protecţie), urmărindu-se în final realizarea profitului stabilit iniţial. Din analiza documentelor contabile existente la dosarul cauzei rezultă fără niciun dubiu că a fost realizat profitul stabilit în condiţiile de mai sus”, scriu procurorii DNA în ordonanţa de reţinere emisă marţi după-amiază.
Anchetatorii mai notează că „analizând datele ce rezultă din înscrisurile financiar-contabile rezultă faptul că în urma derulării contractului cu UM 02464, raportat la valoarea mărfurilor achitate de Victor Piţurcă a rezultat un profit financiar total de 3.712.506,17 lei (echivalent 767.919,36 euro, la cursul de 4,8345 lei/euro)”.
Astfel, firma fiului lui Piţurcă ar fi făcut un profit de peste 718.000 de euro. Peste 60% din profitul rezultat în urma afacerii a revenit lui Victor Piţurcă şi fiului său.
În document se mai notează: Concluzionând, cote le procentuale din profit ale participanţilor la infracţiunile cercetate sunt următoarele:
- – inc. ȚUȚU GABRIEL – 50.000 lei ( 1,439 %);
– suspectul (…) – 510.800 lei fără TVA. încasaţi de la SC lnterarms Impex SRL din care a transmis suspectului ȚUȚU GABRIEL suma de 50.000 lei, rezultându-i un profit net de 460.800 LEI (13,26 %) echivalentul sumei de 95.314 EURO;
– suspectul (…) şi inc. (…) (prin SC Interarms lmpex SRL) – 1.381. 798,46 lei din care a achitat către (…) suma de 607.852 lei – cu TVA., rezultându-i un profit net de 773,946,46 lei (22,28 %);
- – inc. PIŢURCĂ VICTOR şi PIŢURCĂ VICTORIO ALEXANDRU (prin SC PAV GREEN ENERGY SRL) – 3.473.241,17 lei din care a achitat către SC Interarms lmpex SRL suma de 1.381.798,46 lei rezultându-le un profit net de 2.091.442,71 lei (60,2 %)”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Silver • 01.02.2023, 20:28
De ani de zile cei puși în anumite funcții cu salarii colosale sunt puși pe linie politică și se pare că sunt campionii la a se juca cu legea, de fapt se pare că nici nu le pasă de lege!