„Cred că aș utiliza vaccinul de la AstraZeneca. Deocamdată nu mă înscriu în categoria de vârstă recomandată în România, dar lucrul ăsta s-ar putea să se schimbe, pe măsură ce se acumulează date. S-ar putea ca până la sfârşitul lunii martie, când intenționez eu să mă vaccinez, să existe o astfel de recomandare și dincolo de vârsta de 55 de ani”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Eu am fost infectat, infecția a durat până spre sfârșitul lunii decembrie. Consider că un interval de trei luni de la infecție este un moment optim ca să mă vaccinez. Aş alege AstraZeneca pentru că este un vaccin care, chiar dacă are o eficacitate aparent mai mică decât celelalte două, cel puțin așa au arătat primele studii, cred că este un vaccin suficient pentru o persoană care a trecut deja prin boală.

Alexandru Rafila:

„În momentul de față, se acumulează date. Este doar o informație pe care o dau, nu este o recomandare, fac acest disclaimer pentru ca lumea să nu înțeleagă altceva. Există studii care arată că, la persoanele care au trecut prin boală, administrarea unei doze de vaccin într-un interval de 3-6 luni după boală s-ar putea să fie suficientă. S-ar putea, spun, să fie suficientă”, a mai spus Alexandru Rafila.

Programarea pentru vaccinul AstraZeneca a început pe 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie-6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

Pe 15 februarie, România va începe imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca.

 
 

Urmărește-ne pe Google News