Președintele Societății Române de Microbiologie a explicat că pe măsură ce testele care se fac la solicitare dispar, rămân doar testele pentru cei care se încadrează la definiția de caz.

Ca urmare, va fi firesc să avem mai multe cazuri noi de COVID-19 într-un număr mai mic de teste.

”Atenție, dacă vom discuta despre o creștere de cazuri în perioada următoare, această creștere va fi dublată și de creșterea numărului de teste (pozitive), dar nu pentru că cineva crește sau scade numărul de teste artificial, ci pentru că ai mai multe persoane care se încadrează în definițiile furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică”, a declarat profesorul Alexandru Rafila laDigi24.

Medicul a adăugat: ”În acest moment, o bună parte din testele care se fac în România se fac la cerere, pentru că sunt multe persoane care au nevoie de ele pentru a merge în vacanță în străinătate. Nu înseamnă că după ce nu va mai exista această cerere, capacitatea de testare a României scade. Însă laboratoarele private de testare vor rămâne cu o capacitate neutilizată”.

Potrivit datelor prezentate de autorități sâmbătă, 5 septembrie, fuseseră efectuate în ultimele 24 de ore un număr de 22.380 de teste. Dintre acestea, 13.081 au fost în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.299, la cerere.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.923.620 de teste.

 
 

Urmărește-ne pe Google News