„Am găsit şi noi destul de multe lucruri ciudate. În primul rând, că nu am avut acces la documentele acestui program şi ceea ce a fost foarte ciudat pentru toată lumea care lucrează în Ministerul Sănătăţii este că niciun angajat din Ministerul Sănătăţii nu a lucrat sau nu a fost informat referitor la acest program. Pare destul de ciudat. A fost lucrat pe persoană fizică, nu ştiu exact cum a fost lucrat”, a explicat Alexandru Rafila.
„Şi al doilea element este legat de faptul că de multe ori valoarea consultanţei este mai mare decât valoarea obiectivului”, a continuat oficialul guvernamental.
Întrebat insistent de moderator despre „ce s-a negociat înaintea dumneavoastră” la minister, în PNRR, Rafila a dat ca exemplu situația de la Agenţia Naţională de Investiţii în Sănătate, acolo unde, spune ministrul, numai consultanţa a costat 25 de milioane de euro, în timp ce finanţarea din program este de doar 5 milioane de euro.
„La Agenţia Naţională pentru Investiţii în Sănătate, funcţionarea agenţiei este finanţată cu 5 milioane de euro şi consultanţa – cu 25 de milioane de euro. Aşa a fost făcut contractul. Deocamdată am pus documentele la dispoziţia Corpului de Control al prim-ministrului”, a precizat demnitarul.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro