“E vorba de distanțare fizică, de un metru și jumătate. Trebuie să explicăm foarte bine lucrul ăsta, nu este vorba de nicio distanțare de societate”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Acesta a precizat că este bună carantinarea localităţilor, dar mesajele ar trebui adaptate, astfel încât oamenii să înţeleagă că este în avantajul lor.

“Sunt câteva localităţi care au fost puse în carantină, dar şi carantina în sine cred că trebuie realizată încât să înţeleagă oamenii că se referă la protecţia comunităţii lor, nu se referă la altceva, la limitarea unor drepturi”, a mai afirmat Rafila.

Alexandru Rafila a mai spus că, pentru a preveni aglomerația de pe litoral, o soluție ar fi ca operatorii de plajă să permită doar un număr fix de persoane pe o anumită suprafață de plajă. Limitarea unui număr redus de turiști pe o bucată de plajă ar putea preveni răspândirea coronavirusului. Rafila afirmă că nu susține ideea purtării măștii pe plajă.

Reprezentantul român în OMS a dat exemplul Tulcei pentru modul în care poate fi ținută pandemia în frâu. Rafila a spus că densitatea mică a populației și izolarea acesteia au făcut ca județul să raporteze un număr mic de infectări. Potrivit celui mai recent bilanţ, Tulcea numără doar 261 de cazuri de la izbucnirea epidemiei.

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News