„Atât timp cât Gazprom va furniza gaze (…), noi vom continua să primim aceste cantități de la Gazprom”, a spus Stern.
OMV acoperă aproximativ 30% din piața austriacă de gaze, iar cel mai mare acționar al acestei companii este guvernul austriac.
Compania austriacă este, de asemenea, unul dintre cei cinci susținători financiari occidentali ai proiectului Gazprom privind construcția gazoductului NordStream 2, în valoare de 11 miliarde de euro, care a fost oprit cu câteva zile înainte ca Rusia să-și lanseze invazia pe scară largă din Ucraina.
În iunie 2022, Uniunea Europeană a adoptat o interdicție în ceea ce privește importurile de petrol rusesc, dar gazul nu face obiectul unor astfel de sancțiuni.
Sancțiunile privind importurile de gaze au fost discutate de blocul comunitar, dar până în prezent nu s-a ajuns la consens. Ungaria, puternic dependentă de importurile de hidrocarburi rusești, s-a opus constant inluderii importului de gaz pe lista sancțiunilor.
Germania și Republica Cehă au redus la zero importurile de gaz rusesc, dar Austria a făcut foarte puțin pentru a-și reduce dependența în acest domeniu față de Moscova, notează The Kyiv Independent.
Foto: Profimedia Images
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina
Don_Quijote • 10.07.2023, 06:47
Asta înseamnă să ai ***, să faci tot ce vrei în UE dar să iei și toate beneficiile acestei uniuni economice. Trebuie să înțelegem că lucrurile nu merg așa cum sunt prezentate în Consiliul Europei, unii fac cam ce vor să le fie doar lor bine nu la toată uniunea.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
bituca • 09.07.2023, 22:07
Atat timp cat GAZPROM va furniza gaze si Romania padurile Austria va face cum vrea in Uniunea Europeana. Chiar nu inteleg........