„Au fost finalizate lucrările de remediere a defecţiunilor la reţelele de alimentare cu energie electrică din judeţ, nu mai sunt utilizatori nealimentaţi cu energie electrică în zona Munţilor Apuseni. Confruntat cu cea mai gravă avarie a reţelelor de medie şi înaltă tensiune care a avut loc vreodată în zona Munţilor Apuseni, operatorul de distribuţie a energiei electrice DEER (Distribuţie Energie Electrica România) a reuşit printr-o mobilizare exemplară să aducă în funcţiune instalaţiile şi să alimenteze consumatorii din zonă”, se arată într-un comunicat.
Angajaţii sucursalei Alba ai DEER au fost sprijiniţi de echipe de lucru din Bihor, Braşov, Sibiu, Mureş, Cluj, Bistriţa, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.
Peste 140 de angajaţi au fost în acţiune în ultimele patru zile, astăzi fiind remediate ultimele linii de medie tensiune din zonă.
„Nu în ultimul rând trebuie menţionat sprijinul permanent oferit formaţiilor operatorului de distribuţie a energie electrice de primăriile din zona Apuseni, ISU Alba, Direcţia Silvică Alba, dar şi de voluntari din localităţile afectate, care au dat o mână de ajutor pentru înlăturarea efectelor negative provocate de fenomenele meteorologice periculoase, înregistrate pe fondul codului portocaliu din 26-27 februarie”, a mai precizat Prefectura Alba.
Mai multe localităţi din Munţii Apuseni au fost afectate de fenomene meteorologice, după ce judeţul s-a aflat sub cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. Marţi seară, numărul celor care nu aveau curent a depășit 6.600, potrivit news.ro.
Potrivit Prefecturii Alba, probleme au fost semnalate în Fenes, Vidra, Avram Iancu, Bistra, Câmpeni, Poiana Vadului, Horea, Albac, Roşia Montană, Ciuruleasa, Mogoş, Bucium, Ponor, Întregalde, Laz, Geamăna, Bistra, Lupşa, Almaşu Mare, Runc, Arieşeni, Scărişoara, Poşaga.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro