Daca in concediu nu dispuneti de un frigider sau macar de o lada frigorifica, e bine sa stiti cum puteti pastra si alte alimente decat cele la cutie de tabla. Iata cateva sfaturi care va ajuta la conservarea alimentelor pe o perioada scurta de timp:
Branza. Se inveleste intr-o carpa curata, inmuiata in bere calduta sau intr-o hartie metalizata.
Carnea fiarta sau fripta. Se pastreaza acoperita cu tifon, sau cu un clopot de sita deasa metalica. Atentie! nu acoperiti carnea cu un vas sau cu un clopot de sticla si nici cu hartie pergament sau metalizata, pentru ca se impiedica aerisirea.
Legumele verzi. Se tin ferite de soare – daca e posibil in intuneric – intr-un loc bine aerat, invelite intr-o carpa umeda. Se controleaza zilnic starea lor, inlaturand eventualele legume vestede sau stricate.
Mezelurile. Se inmoaie un burete in apa foarte sarata si se sterg alimentele pe exterior. Operatia se repeta zilnic.
Ouale pot ramane proaspete daca li se unge coaja cu un strat subtire, omogen, de untdelemn. Astfel tratate, ouale se lasa cateva ore in aer liber pana se formeaza o pojghita aproape imperceptibila, apoi, invelite in hartie lucioasa sau foita, vor fi depozitate unul cate unul intr-o ladita de lemn.
Untul. Se impacheteaza in hartie metalizata sau in hartie pergament. Ambalat in hartie metalizata, poate fi tinut mai mult timp intr-un recipient plin cu apa rece.

 
 

Urmărește-ne pe Google News