Cercetători au publicat un raport, în care arată că există puţine diferenţe între produsele obţinute din agricultura biologică (AB) şi cele provenite din agricultura convenţională (AC), informează Agerpres.

Rezultatele studiului efectuat de cercetătorii de la Institutul naţional de cercetări agronomice  relevă că „diferenţele mici între alimentele AB şi cele AC n-au o influenţă semnificativă asupra alimentaţiei şi a sănătăţii”. Nu a fost pusă în evidenţă nicio diferenţă însemnată la glucide, minerale şi oligoelemente în alimentele analizate, iar afirmaţia conform căreia ar exista conţinuturi mai ridicate de magneziu în unele legume nu s-a confirmat.

Cercetătorii au mai constatat că cerealele AB sunt mai sărace în proteine, în timp ce unele legume AC sunt uneori mai bogate în nitraţi. În ceea ce priveşte legumele şi fructele, cele mai mari diferenţe au fost constatate la vitamina C. În agricultura biologică au fost observate conţinuturi mai ridicate în vitamina C şi polifenoli, dar mai sărace în carotenoide, dar fără efect demonstrat asupra laturii antioxidante sanguine.

 
 

Urmărește-ne pe Google News