De aproape 11 ani, Alin-Gabriel Amariei, în vârstă de 15 ani, din comuna constănțeană Castelu, se luptă cu cancerul cerebral. Operații pe creier, zeci de proceduri și tratamente oncologice efectuate la spitale din România și din Turcia, toate împletite cu rugile fierbinți ale părinților săi, l-au ajutat să depășească momente cumplite. Acum, băiatul trebuie să urmeze un program medical de supraveghere strictă a evoluției maladiei, care presupune deplasarea sa de două ori pe an în Turcia. În mai puțin de o lună, Alin ar trebui să ajungă la „Amerikan Hastanesi”, din Istanbul, dar pentru asta are nevoie de 4.500 de euro.
Tumora din creier, mare cât o portocală
Dramatica poveste de viață a lui Alin – aflat de șase ani în programul de susținere al Fundației Ringier România – și-a scris primele file pe când copilul nu împlinise 5 ani. Atunci, stările de oboseală nejustificate, episoadele de vomă și durerile de cap i-au alarmat pe părinții săi. După două controale de specialitate efectuate în Cipru – țară unde la acea vreme copilul locuia cu părinții săi aflați la muncă – a fost descoperită explicația schimbării bruște a stării de sănătate a băiatului. În creierul micuțului Alin crescuse o tumoră care ajunsese la dimensiunile unei portocale!
Operat de urgență pe creier
Atunci, părinții au luat decizia să lase totul în urmă în țara în care își găsiseră un rost și să se întoarcă în România pentru ca fiul lor să înceapă tratamentele. Starea în care se afla copilul i-a făcut pe medicii de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdsar Arseni, din Capitală, să ia în calcul ca singură variantă de salvare operația pe creier. O intervenție chirurgicală delicată, finalizată după șapte ore în care Alin a fost de trei ori în stop cardiac. Înainte, chirurgii îi montaseră un șunt în cap – dispozitiv care controlează presiunea intracraniană și drenează surplusul de lichid (hidrocefalie) care îi invada creierul afectat de tumoră.
Boala a lovit a doua oară
Acea cumpănă uriașă părea să fi fost doar o parte întunecată a unui trecut abandonat. Însă patru ani mai târziu, maladia a lovit pentru a doua oară, cu și mai multă agresivitate. Alin a fost operat din nou pe creier, dar de astă-dată specialiștii au recurs la procedeul gamma knife (un „bisturiu” cu raze gamma, cu ardere fixă, folosit pentru zone greu accesibile). Cei câțiva milimetri de tumoră înfipți adânc în creierul băiatului – un rest din tumora uriașă – sunt pericolul permanent al unei posibile recidive, atâta vreme cât nicio procedură oncologică nu i-a putut îndepărta de acolo.
Două controale pe an în Turcia, fiecare costă 4.500 de euro
Acesta este și motivul pentru Alin trebuie să meargă de două ori pe an în Turcia, pentru investigații amănunțite, dar și pentru efectuarea unor tratamente specifice bolii care îl chinuie de 11 ani. Însă pentru fiecare drum, copilul are nevoie de 4.500 de euro. În săptămâna pe care o stă la „Amerikan Hastanesi”, lui Alin i se fac RMN-uri, CT-uri, analize de sânge, unele specifice bolii de tiroidă, radiografii și ecografii abdominale (n.r. – având în vedere că băiatul a suferit și o ocluzie intestinală).
Toate aceste investigații au rolul de a stabili dacă acel rest tumoral de doar câțiva milimetri care se află în creierul mic al lui Alin este tot inactiv (n.r. – băiatul nu mai face de doi ani tratamente chimio). Și, extrem de important, dacă în organismul lui apar semne ale unor posibile metastaze, moment în care ar fi nevoie de o intervenție rapidă, ca răspuns al acelor simptome.
Vă implor să-mi ajutați copilașul!
„Pentru Alin, aceste controale sunt vitale. Stăm cu inima cât un purice până când ajungem acolo. În mai anul acesta, totul a fost în regulă, dar de ceva vreme, băiatul meu se simte din ce în ce mai rău. I-au revenit stările de vomă, durerile puternice de cap și oboseala. Nici la școală nu mai poate să reziste. Mă cheamă să-l iau și să-l duc acasă… Eu nu plec de lângă gardul școlii cât timp el este acolo…
Acasă se bagă în pat încercând să doarmă, dar nu poate din cauza durerilor de cap care nu cedează cu nimic. De aceea, fac un apel de suflet la toți aceia care ne pot ajuta cu cât de puțin să strângem cât mai repede cei 4.500 de euro de care avem nevoie pentru această etapă a procedurilor.
Vă implor să-mi ajutați copilașul! Pentru tratamente avem nevoie de peste 3.200 de euro, iar restul sunt cazarea și transportul. Timpul nu este aliatul lui Alin, care acum suferă iar enorm. Trebuie să ajungem cât mai repede la medicii turci!”, este apelul pe care Mihaela Amariei, mama lui Alin, îl face prin intermediul Fundației Ringier România.
Cei care doresc să îl ajute pe Alin o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALIN».
Donează prin SMS, online, prin PayPal sau transfer ori redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro
* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținută la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.
Citește mai multe despre copiii pe care FUNDAȚIA RINGIER îi sprijină de 11 ani la rubrica AJUTĂ COPIII
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
symypescarul • 24.10.2023, 13:30
ALO BOR.SA ATI PRIMIT 6O MILIOANE EURO PENTRU CATEDRALA *** NEAMULUI!!!OARE ISUS A INVESTIT IN TEMPLU SAU IN OAMENI???????NU VETI AJUNGE NICIODATA IN RAI CU MERCEDESURILE S KLASSE FARISEI ***!!!!!
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.