„Am avut discuții pentru introducerea obligativității măștii pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor. Acest lucru va fi stabilit în următoarea hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență din București”, a spus Alin Stoica.

Potrivit prefectului, argumentul este acela că „se produc aglomerări la venirea și la plecarea copiilor de la școală”.

„Părinții își așteaptă copiii și staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor. Este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea suplimentară a virusului”, a adăugat Alin Stoica.

Contactat de Libertatea, prefectul Alin Stoica a explicat că decizia va fi luată fie marți, 7 septembrie, fie miercuri, 8 septembrie, iar măsura va intra în vigoare, dacă va fi adoptată, în ziua în care încep școlile, pe 13 septembrie.

Masca, obligatorie în școli, cu două excepții

Potrivit ministrului educației Sorin Cîmpeanu, masca de protecție sanitară va fi exceptată de la purtarea în interior în învățământul special și la orele de sport. Cu privire la orele de educație fizică, demnitarul a precizat, pe 22 august, că masca nu se va purta în sala de sport, dacă localitatea are o rată de infectare sub 2 la mie.

„Masca va fi obligatorie în interior, cu două excepții. La învățământul special, unde ea nu va fi obligatorie, va fi recomandată, și la orele de educație fizică derulate în interior, condiția fiind ca localitatea să aibă o rată de infectare sub 2 la mie. Peste această rată de infectare, orele de educație fizică se vor putea face doar la exterior”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ulterior, pe 1 septembrie, ministrul educației a precizat că până la rata de infectare de 6 la mie, toate creşele, grădiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică. După depăşirea acestui prag, vor fi deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special.

Urmărește-ne pe Google News