Tragedie la indigo după accidentul din 1953
Ziarul francez La Provence susţine că accidentul aeronavei Germanwings din 24 martie prezintă asemănări izbitoare cu un caz de acum mai bine de şase decenii.
În 1953, pe 1 septembrie, la doar câţiva kilometri de locul unde acum s-a prăbuşit avionul Airbus A320, a căzut un Lockheed Constellation al companiei Air France, cu 42 de oameni la bord, neavând nici un supravieţuitor.
În plus, în aeronava prăbuşită în 1953 călătoreau tot nişte cântăreţi de muzică clasică: celebrul violonist francez Jacques Thibaud şi compozitorul şi pianistul René Herbin.
Cutia neagră, trimisă la Paris şi analizată
Autorităţile franceze au anunţat ieri că resturile avionului s-au împrăştiat pe o suprafaţă de două hectare, iar identificarea victimelor va fi un proces complex.
La bordul avionului se aflau cetăţeni din 15 ţări: 72 de nemţi, spanioli, doi japonezi, doi australieni, un american, un belgian, un mexican, doi columbieni, dar şi argentinieni, britanici, danezi, un israelian, un venezuelean şi un olandez.
În plus, cutia neagră care a fost recuperată marţi seara, avariată puternic, a fost trimisă la Paris, cu speranţa că specialiştii vor desluşi cauzele prăbuşirii. Înregistrarea audio conţine tot ce a captat microfonul din cockpitul avionului şi toate discuţiile dintre piloţi şi controlorii de trafic.
Doi mari cântăreţi de operă au pierit
Lacrimi şi multă durere în urma tragicului accident aviatic din Alpii francezi. În avionul morţii se aflau şi doi mari cântăreţi de operă din Germania.
La bordul avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, care nu a mai ajuns la destinaţie, se aflau doi cântăreţi nemţi de muzică clasică, extrem de apreciaţi. Baritonul Oleg Bryjak (54 de ani) şi frumoasa soprană Maria Radner (34 de ani), de la opera din Dusseldorf, se întorceau după un turneu în Spania. Cu doar câteva ore înainte, aceştia urcaseră pe scena Gran Teatre del Liceu, din Barcelona, unde susţinuseră spectacolul Siegfried, al lui Richard Wagner.
“Am pierdut un mare artist, o mare personalitate, pe Oleg Bryjak. Suntem împietriţi de durere”, a declarat Christoph Meyer, directorul Operei Naţionale din Germania.
Povestea celebrei soprane, care a cântat şi pe scena Operei Metropolitane din New York, dar şi în Milano, şi în Buenos Aires, e şi mai tristă, întrucât la bordul avionului se afla împreună cu bebeluşul şi cu soţul ei, cel de-al doilea copil al lor rămânând orfan. (Andreea Ciocănel)