„Acuzațiile împotriva mea sunt instrumentate, nu am comis nicio infracțiune și am depus un nou recurs în fața Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători”, a spus Alina Bica în presa din Italia, conform stiridiaspora.ro și ziare.com.
Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare. Trebuie să mă confrunt cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare
Alina Bica, în presa italiană:
Fosta șefă DIICOT a adăugat că nu vrea să revină în România: „Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, voi cere să o execut aici, în Italia”.
Alina Bica, dată în urmărire de Poliția Română în noiembrie 2019, a fost reținută în Italia pe 10 iulie.
Conform Poliției Române, „în perioada 2013-2014, Alina Bica, în calitate de Procuror Șef Direcție în cadrul PICCJ, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a subordonat instituția pe care o conducea interesului a cel puțin două persoane cercetate. […] Tribunalul București a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 90/27.11.2019, fiind condamnată la 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului”.
Pe 14 iulie, avocata Alinei Bica, Laura Vicol, a dezvăluit pentru Libertatea că extrădarea în România a fostei șefe DIICOT nu va avea loc mai devreme de luna septembrie a acestui an, atunci când se va judeca cererea de extrădare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro