Astfel, instanța supremă a respins miercuri ca nefondat recursul în casație formulat de Alina Bica.
ÎCCJ i-a respins Alinei Bica, care se află în Italia, ultima cale extraordinară de atac.
„Respinge ca nefondat recursul în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 284 din data de 27 noiembrie 2019 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 3067/1/2018”, a anunțat ÎCCJ.
„În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenta inculpată la plata sumei de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru recurenta inculpată până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 160 de lei, rămâne în sarcina statului”, se mai arată în comunicatul ÎCCJ.
Hotărârea este definitivă și a fost pronunțată cu majoritate, existând o opinie separată a judecătoarei Eleni Marcu, în sensul admiterii recursului în casaţie formulat de Alina Bica.
Condamnată la 4 ani de închisoare, Alina Bica se află în Italia, unde încearcă să împiedice procedura de extrădare în România, prin acțiuni în instanță.
Fosta șefă a DIICOT a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender
Fugară din România, Alina Bica a fost dată în urmărire internațională pentru executarea pedepsei, conform procedurii.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro