Alina Gorghiu a precizat că aproape trei sferturi din dosarele DNA sunt făcute în urma sesizărilor persoanelor fizice sau juridice şi crede că e posibil să se sesizeze procurorii anticorupţie şi în cazul primarului din Sinaia.

„Vorbim de lupta anticorupţie în România şi vreau să vă spun că funcţionează bine. Cel puţin aprecierile noastre şi europene sunt foarte bune. 74% din dosarele DNA sunt făcute pe baza sesizărilor persoanelor fizice sau juridice din România. Diferenţa o face autosesizarea pe bază de informaţii venite din presă, din spaţiul public şi aşa mai departe. (…) Nu aş avea de unde să ştiu (dacă DNA s-a autosesizat deja – n.r.). Este decizia instituţiilor statului dacă se vor autosesiza sau nu. În general, la o asemenea campanie de presă, care arată posibile elemente care ţin de infracţiuni, e foarte posibil să sesizeze şi DNA, şi alte instituţii. Nu le dau eu teme la televizor, de aceea încerc să fiu rezervată”, a declarat ministrul justiţiei.

Alina Gorghiu a mai precizat că investigaţia Recorder afectează imaginea PNL.

„Este un dosar de presă. (…) Orice fel de campanie din asta are un element negativ. De ce credeţi că nu ne-ar afecta? Problema e următoarea: DNA a anchetat în România, şi n-a comentat nimeni, lideri de la PNL, de la PSD, de la AUR, de la toate partidele. Doar când au fost făcute dosare de DNA asupra liderilor USR, atunci vorbim de supra-cetăţeni, oameni supra-lege, pentru că doar ei au comentat şi sunt complet deranjaţi că DNA îşi face treaba vizavi de lideri USR. Pe mine nu m-aţi văzut vreodată comentând că DNA anchetează lideri de la PNL. Vedem ce va spune instanţa, toţi ne bucurăm de prezumţia de nevinovăţie”, a mai spus ministrul justiţiei.

Ciolacu, despre primarul din Sinaia care şi-a serbat ziua într-o clădire administrată de RA-APPS

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Brăila, cum comentează faptul că primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, şi-a serbat ziua de naştere într-o proprietate a RA-APPS, în condiţiile în care legea specifică instituţiile care au acces în proprietăţile administrate de RA-APPS, conform News.ro.

„Nu am ştiinţă de acest lucru, o să mă informez. Este, cred că, sub Secretariatul General al Guvernului şi o să întreb exact despre ce e vorba”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Întrebat, totodată, dacă edilul ar fi avut voie să folosească acel imobil, Ciolacu a răspuns: „Nu ştiu solicitarea, nu ştiu contextul, dacă a fost vreun demnitar acolo, de aceea lăsaţi-mă să mă informez, o să întreb secretarul general al Guvernului”.

Jurnaliştii de la Recorder şi Centrul de Investigaţii Media au relatat, prezentând şi imagini, despre aniversarea pe care Vlad Oprea şi-a sărbătorit-o la Castelul Foişor, aflat în administrarea RA-APPS, în condiţiile în care statutul clădirii nu prevede organizarea de petreceri private.

Recorder a publicat miercuri, 8 mai, o investigație despre averea primarului PNL din Sinaia, Vlad Oprea, care conduce orașul de 20 de ani, și despre mai multe afaceri controversate în care este implicat numele edilului prahovean.

Investigația completă poate fi urmărită pe Recorder.

Urmărește-ne pe Google News