„A fost promulgată o lege care ţine de tematica drogurilor, şi anume cea care duce la faptul că vom avea în România opt centre regionale pentru dependenţii de droguri, de alcool, de jocuri de noroc. Astăzi, domnul preşedinte a promulgat această lege adoptată de Parlament. Mă bucur că partidul din care fac parte, PNL, a iniţiat această lege pentru că în România statul nu putea să trateze aşa cum trebuie aceste mari probleme care sunt mai ales în cadrul generaţiei tinere”, a spus Alina Gorghiu la Digi24, potrivit news.ro.

„Deci de astăzi avem cadrul legal, Ministerul Sănătăţii se poate apuca să găsească surse de finanţare astfel încât să poată construi cele opt centre regionale”, a adăugat ea.

Gorghiu a precizat că era nevoie de aceste centre pentru că există clinici private şi ONG-uri care puteau oferi tratament medical, dar limitat, numai persoanelor cu dependenţe.

Ministrul justiției nu a putut oferi un orizont de timp în privința construirii celor 8 centre, dar a menționat că Guvernul va trebui să facă din construirea acestor centre o prioritate.

Urmărește-ne pe Google News