Într-un mesaj intern transmis angajaților, directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, a argumentat decizia concedierii prin faptul că firma şi-a extins rapid forţa de muncă în ultimii ani, dar „într-o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi” și că el își asumă „întreaga responsabilitate pentru deciziile care ne-au condus aici”.
Concedierile de la Alphabet vor afecta întreaga companie, la nivel global, inclusiv resursele umane şi unele funcţii de suport, precum şi echipele de inginerie şi de produs.
Această mişcare are loc într-o perioadă de incertitudine economică şi tehnologică pentru industrie şi într-un moment în care Google şi Microsoft au investit în domeniul – în plină dezvoltare – al inteligenţei artificiale.
„Sunt convins că avem o oportunitate uriaşă în faţa noastră, datorită forţei misiunii noastre, valorii produselor şi serviciilor noastre şi investiţiilor noastre precoce în inteligenţa artificială”, a mai spus Sundar Pichai în mesajul către angajaţi.
Sectorul tehnologic american trece prin criză şi mai multe companii au anunţat în ultima vreme o serie de disponibilizări. Astfel, Microsoft a anunțat pe 18 ianuarie concedierea a aproximativ 10.000 de angajaţi până la sfârşitul lui martie. Totodată, și Amazon a anunţat la începutul lui ianuarie desfiinţarea a peste 18.000 de posturi.
Gabryella • 18.12.2023, 12:59
Muncind la o multinaționala ca asta exista întotdeauna riscul acesta.
AlexisAlex • 20.01.2023, 19:54
Karma is a ***. Parca asa era, nu?
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.