Chestiunea spălării ferestrelor a fost cel mai probabil calculată în prealabil, chiar înainte de începerea construcției turnului mare. Astfel că, pentru a spăla cele 24.348 de ferestre, în total 120.000 de metri pătrați de sticlă, a fost instalată o pistă orizontală pe exteriorul Burj Khalifa la nivelele 40, 73 și 109.

Fiecare are un dispozitiv în care se află un bazin care poate conține 1.500 de litri de apă și care se mișcă orizontal și apoi vertical. Deasupra nivelului 109 se folosesc metodele tradiționale ale alpiniștilor utilitari.

Partea superioară a turnului este rezervată specialiștilor în curățarea ferestrelor, iar persoanele care au această sarcină sunt aleși cu atenție pentru a putea face față înălțimii uriașe, a condițiilor meteo neprielnice constituite în special de vânturile puternice.

În condiții normale, când toate unitățile de întreținere a clădirilor sunt operaționale, este nevoie de 36 de alpiniști utilitari și trei până la patru luni pentru a efectua o curățare completă a fațadei exterioare a clădirii. Primele 27 de etaje ale clădirii sunt curățate cu ajutorul unor mașini special create pentru această sarcină și care au costat 8 milioane de dolari.

Cladirea, care a fost initial numita Burj Dubai, are o înălțime de 206 de metri.


Citește și: Primele imagini cu Kate Middleton însărcinată cu al treilea copil. Ducesa de Cambridge și-a arătat burtica de gravidă


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News