„S-a întâmplat când oamenii încă dormeau, la primele ore ale dimineţii și tot satul s-a prăbuşit. Din ceea ce pot presupune, este vorba despre peste 100 de persoane care au fost prinse sub pământ”, a declarat Elizabeth Laruma, preşedinta Asociaţiei Femeilor de Afaceri din Porgera.

Alunecarea de teren a blocat drumul dintre Porgera și satul Kaokalam, a adăugat Elizabeth Laruma, stârnind îngrijorări cu privire la aprovizionarea cu combustibil și bunuri a orașului.

Locuitorii spun că estimările actuale ale numărului de morţi sunt de peste 100, deşi autorităţile nu au confirmat acest bilanţ. Localnicii cred însă că numărul persoanelor decedate ar putea fi mult mai mare.

Un locuitor din sat, care era plecat când a avut loc alunecarea de teren, se așteapta să fi murit cel puțin patru dintre rudele sale.

„Sunt niște pietre și plante uriașe, copaci. Clădirile s-au prăbușit. Aceste lucruri fac dificilă găsirea rapidă a cadavrelor”, a declarat bărbatul.

Cu 10 milioane de oameni, Papua Noua Guinee este și cea mai populată țară din Pacificul de Sud după Australia, care are aproximativ 27 de milioane.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News