Alerta a fost dată în această dimineață, de șoferi.

Ulterior, IPJ Prahova a transmis că o bandă de circulaţie va fi închisă temporar.

„Pe DN1 la km 99+050, în afara localității Breaza, pe sensul de mers Brașov către Ploiești, terasamentul drumului public s-a surpat pe o lungime de aproximativ 60 de metri. Astfel, se va institui restricție temporară pe banda nr.1 de la km 99+200 până la km 98+850. Restricția va fi semnalizată corespunzător”, a transmis IPJ Prahova.

Tronsonul de drum pe care s-a produs surparea observată vineri este unul extrem de circulat, fiind principala rută pe care o folosesc turiştii pentru ajunge în staţiunile de pe Valea Prahovei şi din judeţul Braşov.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a declarat într-o intervenție la Digi24 că reparațiile vor dura, cel mai probabil, două luni.

„Această alunecare necesită consolidări. Densitatea de apă din sol e foarte mare, nu garantăm că nu vor mai fi astfel de alunecări. Prima oară trebuie să stopăm alunecarea. După care vom reveni cu refacerea drumului.

De 30 de ani nu s-a investit profund, s-a venit cu soluții de moment. Consolidarea drumului în acest caz ar dura două luni. În zilele următoare se va desfășura restricționat traficul. Dacă  vom interveni repede și superficial s-ar putea să nu mai avem pe unde să trecem. Sar putea tot repede sa se strice lucrarea”, a spus Șerbănescu.

Urmărește-ne pe Google News