Cantareata Cristina Darha, pe numele ei de scena Uni-k, e priceputa la bucatarie. Mai mult, pentru ca are o multime de retete delicioase, ardelenesti si moldovenesti, Cristina intentioneaza sa scrie o carte in care sa publice 20 din retetele ei preferate.
Uni-k ii face iubitului sau, Stelian Nanian – “Bebe” de la TV K-Lumea – fel si fel de bunatati. “Imi place foarte mult sa gatesc. Acum am dat-o pe fierturi, mancaruri sanatoase fara ceapa calita, fara ulei. Consum mult orez, facut cu ciuperci, ou, mazare boabe si carne de vita. Incerc sa-l obisnuiesc si pe Bebe sa manance sanatos”, spune Cristina.
Atunci cand merge la restaurant cantareata prefera sa comande ciuperci cu orez, paste, cartofi la cuptor, peste sau fructe de mare. “Imi plac pastaile facute cu usturoi, ulei de masline si sos de rosii. Am gatit si ceva mai special, vanat de iepure la cuptor. Dupa ce l-am tinut o seara la macerat in apa cu otet, foi de dafin, morcov si piper, l-am impanat cu slana, usturoi, sunca, sare, piper si condimente pentru vanat. L-am pus in tava cu un sos de ceapa, morcov ras si vin rosu, iar spre sfarsit am adaugat ulei si o cana de apa. Inainte de a scoate friptura de la cuptor se mai poate pune smantana”, ne-a spus Uni-k.
In ce priveste dulciurile, cantareata nu refuza niciodata la desert torturile cu mere si visine, cornuletele sau gogosile cu gem de prune, ori poate chiar o placinta de cartofi.