Femeia, trecută de 40 de ani, a venit la mănăstire încă de la primele ore ale dimineţii împreună cu o tânără. Au stat liniştite şi au participat la slujba de Liturghie. La slujba de Maslu, în schimb, femeia a început să dea semne de nelinişte. S-a chircit şi a început, în primă instanţă, să mormăie înfundat şi să icnească. De aici şi până la urlete nu a fost decât un pas. Când preoţii au ajuns la Moliftele Sfântului Vasile, femeia a început să răcnească precum fiarele din pădure, de se cutremura biserica, şi să înjure, în timp ce se chircea la podea. Cei din jur nu păreau deloc şocaţi de ce i se întâmplă. Dimpotrivă, femeile din jur s-au apropiat şi îi făceau cruce deasupra, iar preoţii continuau rugăciunile, ca şi cum nu se întâmpla nimic deosebit.

Până la finalul slujbei, femeia se liniştise. S-a ridicat, ajutată de tânăra cu care venise, şi s-a aşezat pe un scaun. Sute de persoane se strâng în fiecare luni, miercuri şi vineri la Mănăstirea Cernica, de lângă Bucureşti, pentru a scăpa de duhuri necurate, de farmece, de blesteme sau de vrăji. Mai sunt, de asemenea, cei care doresc să-şi recapete sănătatea. Slujbele ţin câteva ore, iar mulţi dintre cei consideraţi posedaţi vor reveni până când vor scăpa de duhurile necurate. Nu există un număr de slujbe recomandat pentru exorcizare, unii dintre posedaţi putând scăpa chiar de la prima încercare.

În timpul primei părţi a slujbei, femeia (medalion) nu se manifesta în nici un fel Femeia (medalion) e prăbuşită la pământ, iar cei din jur fac cruci deasupra ei La finalul slujbei, ca şi cum nimic nu se întâmplase, femeia (medalion), liniştită, se aşază pe un scaun

Ce sunt slujbele speciale?

Sfântul Maslu este o slujbă care se face în zilele de post, cu mai mulţi preoţi, şi la care pot lua parte bolnavi, oameni neputincioşi, pentru că se spune că are puterea de a însănătoşi pe cei suferinzi şi de a ierta păcatele.
Moliftele Sf. Vasile sunt rugăciuni speciale pentru cei care pătimesc din cauza diavolilor şi care se citesc numai de preot.

Biserica Ortodoxă Română acceptă această metodă

Mănăstirea Cernica este singura din ţară unde preoţii se încumetă să oficieze slujbe de exorcizare. Citirea Moliftelor de către oamenii obişnuiţi este interzisă, deoarece ar putea atrage multe necazuri asupra lor şi asupra familiilor lor. La fel se poate întâmpla şi cu preoţii care nu sunt pregătiţi prin post, curăţire sufletească şi trupească. De aceea sunt puţini cei care, la noi în ţară, citesc aceste rugăciuni.

Biserica Ortodoxă Română acceptă o astfel de metodă de alungare a duhurilor necurate, cu temeiuri în Sfânta Scriptură, care constă în rugăciuni, în stropirea cu apă sfinţită şi ungerea cu ulei sfinţit, dar este total împotriva unor proceduri ca acelea folosite la Tanacu (unde o măicuţă a murit după ce fusese răstignită pe o cruce şi ţinută aşa trei zile într-o slujbă de exorcizare), acestea fiind considerate abateri grave de la disciplina bisericească.

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News