“Când aveam 9 ani, viaţa mea şi a familiei mele s-a schimbat radical în urma unui accident. Eu şi sora mea am supravieţuit, dar mama a murit în drum spre spital, în braţele mele. Avea aproximativ vârsta pe care o am eu astăzi. Nu-mi doresc să vă întristez cu povestea mea, încerc doar să vă fac a înţelege că devotamentul meu pentru cauza copiilor şi a mamelor nu e o întâmplare în viaţa mea, ci are rădăcini puternice şi o motivaţie de suflet. Nu e un subiect despre care să vorbesc cu uşurinţă, cu detaşare.
«Zâna» şi sora ei mai mică au rămas orfane de mamă
Pentru că eram încă un copil atunci când am fost mamă pentru sora mea (Cristina – n.r.)”, a mărturisit Andreea în faţa asistenţei de la New York. Discursul vedetei din România a fost prilejuit de lansarea volumului “Drepturile femeii: de la universal la regional în drepturile omului”, coordonat de prof. univ. dr. Iulia Moţoc, care conţine şi un eseu scris de Andreea Marin. Tema abordată este legată de drepturile femeilor şi în special ale tinerelor a căror vulnerabilitate e exploatată prin traficul de fiinţe umane, violenţa în familie, exploatarea sexuală etc., lucruri pe care Andreea le-a văzut în timpul documentarelor făcute de ea în Africa.
La întoarcerea în ţară, Andreea Marin, în calitate de Ambasador al Bunăvoinţei, alături de UNICEF România, va pregăti cea de-a treia ediţie a Galei UNICEF, un spectacol-maraton cu strângere de fonduri, care va avea loc anul acesta pe 1 iunie, la TVR. De asemenea, Andreea Marin Bănică va pleca la Roma, săptămâna viitoare, pentru a realiza un reportaj dedicat revistei Business Woman. Ea va avea, separat de acest demers, şi o întrevedere cu Sanctitatea Sa, Papa Benedict al XVI-lea.
Andreea Marin Bănică este recunoscută pentru documentarele impresionante, filmate în cele mai sărace zone de pe continentul african, iar implicarea ei în lupta pentru o viaţă mai bună a copiilor şi a femeilor e de necontestat.
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!