Ionel Toma, un mic fermier din localitatea Hulubeşti, judeţul Giurgiu, s-a profilat de mai mulţi ani pe creşterea porcilor, pe care îi vinde de Crăciun.
“Anul acesta vânzarea a fost cu 20% mai slabă decât anul trecut. Am avut 60 de animale şi am rămas cu destui porci nevânduţi. Sper să mai dau câţiva zilele următoare şi anul viitor, în ianuarie. Ce rămâne voi ţine pentru reproducere şi pentru consum propriu. Anul acesta am vândut cu preţul de 7, maximum 8 lei pe kilogram. În anul 2013 am dat cu 10 lei kilogramul”, ne-a spus Ionel Toma.
Femierul consideră că anul viitor preţul la carnea de porc, în viu, se va stabiliza la 8 lei. “Preţul ar putea să scadă şi mai mult, dacă statul va începe să subvenţioneze şi creşterea porcilor, nu numai a oilor şi a vitelor”, a explicat fermierul giurgiuvean. Oricum, omul este hotărât să nu mai rişte în 2016: va creşte numai 40 de capete!