Brumell a declarat că, după ce țara sa va părăsi Uniunea Europeană, România va deveni al șaselea stat din blocul comunitar ca număr de locuitori și va avea un cuvânt greu de spus.
”Pentru românii care se află acum în Marea Britanie, cei care au locuit pentru cinci ani, când ieşim, au dreptul de second state. Înseamnă că păstrează drepturile la servicii medicale şi alte servicii. Cei care nu au împlinit cinci ani pot să rămână să primească second state când au împlinit 5 ani de rezidenţă în Marea Britanie”, a declarat Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, potrivit Digi24.ro.
Ministrul delegat pentru Afacer Europene crede că țara noastră are ca prim punct al agendei sale preluarea conducerii UE anul viitor.
”Cred că Europa a trecut peste şocul Brexit. În România pe 9 mai, anul viitor, o să avem summitul care va decide viitorul Europei. România va fi pentru 6 luni capitala Europei şi noi o să dăm direcţia viitorului acestei construcţii europene”, a punctat Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene.
Oficialii români spun că încă mai avem de învățat de la celelalte state membre ale UE, mai ales în zona educației.
”Noi stăm prost acum, cred că avem vreo 2,9% din PIB. Finlanda în 1941 a dat un sfert din PIB pe 20 de ani pentru educaţie şi sănătate, din cauza asta se vede cum sunt ei”, a spus viceprimarul Primăriei Muncipiului București, Tomnița Michaela Florescu.
Diplomații au schimbat idei și impresii în cadrul unui eveniment organizat pentru ziua Europei, în București.
CITEȘTE ȘI: Chinuiți de o boală rară, amiotrofia spinală, adulți și copii așteaptă noul tratament