Personalul Amazon fluctează în funcție de sezon, când grupul folosește muncitori temporari. În timpul Sărbătorilor de iarnă, gigantul avea 798.000 de salariați. Nu este încă foarte clar la cât se va ridica numărul total al salariaților după angajarea celor 100.000.
Ca să atragă noi oameni, Amazon a anunțat că mărește temporar salariul minim cu doi dolari, oferind 15 dolari pe oră în SUA până la finalul lunii aprilie. Plățile extra vor costa compania 350 de milioane de dolari, a mai anunțat Amazon.
Grupul este cel mai mare retailer online din lume. Amazon are o capitalizare bursieră de 897 de miliarde de dolari. În ultimul trimestru a raportat vânzări totale de 87 de miliarde și un profit net de 3,27 miliarde. Colosul este controlat de către fondatorul și directorul general Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, cu 111,9 miliarde de dolari.
Și supermarketurile angajează
La fel ca Amazon, lanțurile de supermarketuri clasice Albertsons, Kroger și Raleys încearcă să angajeze personal în zonele necesare livrării comenzilor online.
De asemenea, United Parcel Service – unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de transport colete- a anunțat că flotele sale aeriană și terestră încă se dezvoltă, chiar dacă autoritățile au impus restricții asupra activităților comerciale.
Companiile aeriene americane cer 50 de miliarde de dolari
Pe de altă parte, nu tuturor le merge așa bine: marile companii aeriene din SUA au cerut în total fonduri de 50 de miliarde de dolari de la Guvern pentru a se salva de la faliment, după ce călătoriile au scăzut dramatic ca urmare a epidemiei, mai scrie Reuters.
Est vorba de companiile Ameican Airlines, Delta Airlines, United Airlines, Southwest Airlines și altele.
Acestea cer 25 de miliarde de dolari în granturi, alte 25 de miliarde în împrumuturi și sume semnificative în reduceri de taxe.
Grupurile aeriene care transportă marfă cer și ele 8 miliarde de euro, împărțit în sume egale între granturi și împrumuturi.
Aeroporturile cer și ele 10 miliarde de dolari ca asistență guvernamentală, iar producătorul de aeronave Boeing cere la rândul său asistență pe termen-scurt, ca și furnizorii de piese de aviație.