Tocmai v-ati terminat sandvisul si, in loc sa mototoliti ambalajul si sa-l aruncati, faceti un gest care i-ar putea ului pe cei din jur: il mancati.
Ministerul Agriculturii din Statele Unite a pus bazele unui program special, menit sa contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei. Studiile facute in ultimii ani arata ca oamenii mananca din ce in ce mai putine fructe si legume, ceea ce conduce nu numai la slabirea sistemului imunitar si la cresterea numarului de persoane obeze, dar si la vanzari din ce in ce mai proaste, la fermele americane.
Pentru remedierea situatiei, oamenii de stiinta au inventat ambalaje facute 100 la suta din fructe si legume uscate: mere, capsuni, pere, piersici, mango, struguri, broccoli, morcovi, porumb, ardei gras. „Nu stim inca ce sortimente vor avea mai mult succes pe piata”, spune Tara McHugh, conducatoarea proiectului. „Practic, putem face ambalaje aproape din orice fel de fructa sau leguma”, adauga ea.
Noile produse vor aparea pe piata incepand de luna viitoare si inventatorii se asteapta sa se epuizeze rapid de pe rafturi. Preturile la care vor fi comercializate nu au fost inca stabilite, dar producatorii spun ca, oricum, vor fi mai mari decat costurile ambalajelor obisnuite.
Ambalajele vor fi achizitionate atat de patronii de aprozaruri, cat si de publicul larg, care le va folosi pentru impachetarea alimentelor. Consumatorul va putea, de exemplu, sa acopere cu un ambalaj cu gust de tomate vasul cu paste si, ulterior, sa incalzeasca totul, inclusiv „capacul”. Acesta din urma va da mancarii un gust delicios, dau asigurari inventatorii.
Nu toata lumea se arata insa incantata de inventie. Multi americani spun ca, desi sunt constienti ca le-ar putea face bine pentru sanatate, produsele sunt mult prea ciudate pentru gustul lor si ca nu se vor grabi sa achizitioneze ambalajele comestibile.

 
 

Urmărește-ne pe Google News