„Ca parteneri strategici şi ca aliaţi în NATO, suntem uniţi în faţa agresiunii neprovocate şi ilegale a Rusiei, pentru a sprijini Ucraina şi a consolida apărarea colectivă în cadrul Alianţei. În tot acest timp, în faţa greutăţilor de neimaginat îndurate de vecinii din Ucraina, România a arătat lumii adevăratul sens al solidarităţii. Mobilizarea şi empatia din partea oamenilor din Galaţi pentru vecinii lor au fost de-a dreptul extraordinare”, a afirmat Kathleen Kavalec.

„Am fost impresionaţi de felul în care poporul şi Guvernul României s-au îndreptat spre frontieră când a început războiul, pentru a-i ajuta pe cei în nevoie, oferind ceai şi cozonac, alături de sprijin material. Acţiunile dumneavoastră au făcut o diferenţă în vieţile nenumăratelor familii ucrainene”, a continuat Kathleen Kavalec.

Ambasadoarea SUA le-a mulţumit public românilor pentru ajutorul oferit ucrainenilor şi i-a asigurat că vor avea întotdeauna un partener în Statele Unite ale Americii.

„Vă mulţumim pentru că aţi arătat lumii că în vremuri de criză România rămâne unită, pregătită să-i ajute pe cei aflaţi în nevoie. Vă asigurăm că veţi avea întotdeauna un partener în Statele Unite. Ne onorează să fim alături de dumneavoastră”, a conchis Kathleen Kavalec.

Aceasta s-a aflat joi la Galaţi, unde a participat la vernisajul expoziţiei fotografice itinerante „Noi, Poporul/We the People”, realizată de Ambasada SUA la Bucureşti.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News